Kaç Çeşit Hac Vardır?

Hac Çeşitleri Nelerdir?

Haccın her Müslüman tarafından rahatça yapılabilmesini sağlayan çeşitleri vardır. Hac ibadeti kendi içerisinde niyet ve eylemlerde değişkenlik gösterdiği için üçe bölünür.

 

  1. Kıran Haccı

Kıran Haccı Müslümanların en çok yapmak istediği ve yapmaya çalıştığı hac çeşitlerinden birisidir. Kıran Haccı yapan Müslüman, tek bir ihram ile hem umresini hem de haccını gerçekleştirir. Umrenin ardından ihramdan çıkmadan haccını yapmaya başlayabilir. Kişi, öncelikle ihrama girer ve ihramdan çıkmadan umre ibadetini gerçekleştirir. Sonra da hac vazifelerini yerine getirerek, ihramdan çıkar. Aynı zamanda Kıran Haccı yapan hacı adayı, kurban kesmekle yükümlüdür.

Yani hem haccın hem de umrenin tek bir ihramda yapılmasına ve hac esnasında kurban kesilmesine Kıran haccı ismi verilir.

 

  1. Temettü Haccı

Temettü Haccı yapan Müslümanlar bur hac türünde umre ve hac ibadetleri için ayrı ayrı ihrama girerler. Hacı adayları Temettü Haccı yapacaklarsa, önce umre için ihrama girerek umre ibadetini tamamlar ve ihramdan çıkar. Daha sonra ise hac ibadeti için tekrar niyet edip ihrama girer ve hac ibadetini yerine getirir.

Temettü Haccı yapan kişi için hac esnasında kurban kesmek ise vaciptir.

 

  1. İfrad Haccı

İfrad Haccı yapacak olan kişiler umre olmadan yalnızca hac ibadetini yerine getirecek olan kişilerdir. İfrad Haccında hacı adayı, ihrama girerken sadece hac yapmaya niyet eder ve hac ibadetinin gerekliliklerini yerine getirir. Yalnızca İfrad Haccına niyet edenler, kurban kesmek ile yükümlü değillerdir.

Makaleyi Paylaş

Turlar

  1. KUDÜS
  2. UMRE

İletişim

  • Adres: Gökalp Mah. 54/7 Sok. No: 5 D-1 Kat-1 / Zeytinburnu - İSTANBUL

  • Ofis Tel: (0212) 635-01-04

  • WhatsApp: 0532 366 33 15

  • Email: info@kilerturizm.com.tr

Sosyal Medya


DIJITAL DOĞRULAMA