Zemzem suyu mucizesi.

Zemzem suyunun faydaları nelerdir?

Zemzem suyu, İslam dininin mucizelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Mekke’de üretilen zemzem suyu, Suudi Arabistan Mescidi-haram içinde yer almaktadır. Kâbe’nin yaklaşık 66 fit doğusunda bulunmaktadır. Her yıl milyonlarca kişi Hac ve ya Umre ayinleri sırasında zemzem suyu içmektedir. Zemzem suyunun erdemleri ise birçok hadisler ve raporlar tarafından teyit edilmiştir.

Zemzem suyunun keyfini çıkarırken, sağlığa olan faydalarından da yararlanabilirsiniz. Düzenli olarak tüketilen zemzem suyu, sonuçları daha belirgin hale gelmektedir. Vücudun zindeliğini korumak ve dayanıklılığı artırmak için yardımcı olmaktadır. Eğer herhangi bir hastalığınız varsa, zemzem suyu tedavi edici olabilmektedir. Birçok bilim adamı tarafından da zemzem suyunun sağlığa olan faydaları onaylanmıştır. Vücudun yüzde 70’inin sudan oluşması zaten suyu vücut için son derece önemli bir hale getirmektedir. Güçlü mineralleri ile vücuda destek olan zemzem suyu, hem kişinin hayat kalitesini artırmakta hem de genel vücut sağlığını korumaktadır.

Zemzem suyunun sağlığa olan faydaları

Enerji verir: Alman bir bilim adamının yaptığı bir araştırmaya göre, zemzem suyu sıradan sulara göre daha şaşırtıcı bir içeriğe sahiptir. Zemzem suyunun enerji verme özelliği olduğu söylenmektedir. Zemzem suyu hem fiziksel hem de zihinsel olarak kişiyi dinlendirmekte ve güne hazırlamaktadır.

Göz sağlığını destekler: Zemzem suyu da tıpkı havuç gibi göz sağlığı için faydalıdır. Görme yeteneğine etki edebilen bir deva olarak tanımlanan zemzem suyu, gözlerin iyileştirilmesi için tavsiye edilmektedir. 

Bakterilerle mücadele eder: Zemzem suyunun mikrop ve bakterilerle mücadele ettiğine inanılmaktadır. Uzmanlar zemzem suyunda kirletici hiçbir maddenin olmadığını söylemektedir. Ultraviyole ışınlı işleme tabi tutulan bakterilerin hiçbir şekilde zemzem suyunun içinde tekrar aktif hale gelmediği görülmüştür.

Kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır: Zemzem suyu şifa niteliğindedir. İçinde gerekli miktarda kalsiyum ve magnezyum içermektedir. Diğer yandan da, florür barındırması doğal bir mikrop öldürücü olmasını sağlamaktadır. Zemzem suyu hakkındaki bu gerçekler bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Kan trombositlerini artırır: Zemzem suyu kan trombositlerini artırmak için etkili olabilmektedir. Zemzem suyunu içmek kan trombositlerini artırmaya yardımcı olmaktadır. Böylece de, vücuttaki lökosit seviyesi artmakta ve eritrosit bağışıklığı yükselmektedir. Bu durum vücudun detoksu (temizlenmesi) için mükemmeldir.

Hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olur: İslam dinine göre zemzem suyu hastalıkları iyileştirme yeteneğine sahiptir. Tıbbi açıdan bakıldığında ise, diğer su kaynaklarına göre daha fazla mineral içermektedir. Bu durumda, zemzem suyu hastalıkları tedavi etmede daha etkili hale gelebilmektedir. Kalsiyum ve magnezyum gibi yararlı mineralleri yüksek oranda barındırmaktadır.

Hücreleri güçlendirir: Zemzem suyu insan hücrelerinin güçlenmesine yardımcı olabilmektedir. Münih’te yapılan yoğun bir çalışmaya göre, zemzem suyu insan vücudu sistemi içindeki hücreleri güçlendirmede oldukça başarılı bir etki göstermektedir.

Kilo vermeye yardımcı olur: Zemzem suyu diyete yardımcı olabilmektedir. Zemzem suyunun kilo kaybı için destekçi olduğu zaten bilinmektedir. Bu yetenek, zemzem suyunun iştahı azaltabilmesinden geçmektedir. Açlık hissini azaltarak kilo verme çabası sırasında yardımcı bir görev görebilmektedir.

Dinç bir vücut için destek olur: Düzenli olarak içilen zemzem suyu, vücudun beslenmesini sağlamaktadır. Böylece, genel vücudun ihtiyacının giderilmesiyle daha fit ve dinç bir vücut elde edilmektedir.

Pozitif enerji verir: Diğer sularla karşılaştırıldığında zemzem suyu farklı elementlerden oluşmaktadır. Bu farklı maddeler iyileşmek ve gençleşmek için pozitif bir enerji vermektedir.

Tamamen saftır: Zemzem suyu 4000 yıl önceden bu yana aktığı kabul edilen kutsal bir sudur. Uzmanlar, zemzem suyunun hem diğer sulara göre daha değerli mineraller içerdiğini hem de oldukça saf bir su olduğunu kabul etmektedir. Kirlenmemiş ve tamamen saf olan bu su sağlık için benzersizdir.

Organları korur: Vücudun yaklaşık yüzde 70’i sudan oluşmaktadır. Bu durumda su vücut için oldukça önemli bir hal almaktadır. Son derece temiz ve mineral deposu olan zemzem suyu, organları korumak için harikadır. Organların korunması genel sağlık için gereklidir.

Gençleştirir: Zemzem suyu hem saf hem de mineral deposu olduğu için genel sağlığa oldukça faydalıdır. Diğer yandan, pozitif bir enerji de veren zemzem suyunun kilo vermeye de destek olduğu düşünüldüğünde gençleştirici olduğu sonucuna varılmaktadır.

Dayanıklılığı artırır: Zemzem suyu vücudun dayanıklılığını artırmaktadır. Rivayetlere göre, sporcular maraton öncesi zemzem suyu içmektedir. Bu şekilde, başarılı bir çalışma ve sonuç alınıldığına inanılmaktadır.

 

Baş ağrısını hafifletir: Baş dönmesi ya da baş ağrısı hissediyorsanız, aspirin yerine zemzem suyuna başvurabilirsiniz. Baş ağrısı için zemzem suyu içmek Suudi Arabistan ve diğer bazı Arap ülkelerinde popüler ve geleneksel bir tedavi yöntemidir. En az hap kadar etkili olduğu düşünülmektedir.

Kemikleri güçlendirir: Zemzem suyunda bol miktarda bulunan kalsiyum minerali insan vücudundaki kemikler tarafından absorbe edilmektedir. Bu nedenle, zemzem suyu güçlü kemik yapısı ve sağlığı için faydalı olarak kabul edilmektedir.

Zemzem suyunun erdemleri

  • Peygamber (SAV) zemzem suyunu hasta ve hastalık üzeri olan kişilerin üzerine serpmek için kullanmıştır.
  • Bazı öğrenciler kelimelerin telaffuzunu düzeltmeye yardımcı olmak için kullanmaktadır.
  • Zemzem suyu içerek ibadetlerin tamamlandığı düşünülmektedir.
  • Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için zemzem suyu mükemmel bir hediye olarak değerlendirilmektedir.
  • Zemzem suyunun mucizevi bir iyileştirici olduğuna inanılmaktadır.
  • Yeterli miktarda barındırdığı iyot, tiroid hastaları için iyi olarak kabul edilmektedir.
  • Zemzem suyu florür içermesi nedeniyle, antiseptik bir etkiye sahiptir.
  • Besin değerleri ise sodyum (133), kalsiyum (96), magnezyum (38.88), potasyum (43.3), bikarbonat (195.4), klorik (163.3), flor (0.72 ), nitrat (124.8), sülfat (124) ve toplam çözünmüş alkalitede (835) olarak sıralanmaktadır
  • Zemzem suyunun zararları

    Milyonlarca Müslüman her yıl zemzem suyu içmektedir. Fakat ufakta olsa zemzem suyuyla ilgili bir kuşku bulunmaktadır

Makaleyi Paylaş

Turlar

  1. KUDÜS
  2. UMRE

İletişim

  • Adres: Gökalp Mah. 54/7 Sok. No: 5 D-1 Kat-1 / Zeytinburnu - İSTANBUL

  • Ofis Tel: (0212) 635-01-04

  • WhatsApp: 0532 366 33 15

  • Email: info@kilerturizm.com.tr

Sosyal Medya


DIJITAL DOĞRULAMA