MEKKE’DE RAMAZAN AYI’NIN ÖNEMİ

Mübarek Ramazan ayı diğer ayların sultanı, çok şerefli bir aydır. Bu  mübarek ayda yapılan ibadetlerden, kılınan nafile namaz, edilen zikir, verilen sadaka ve tüm nafile ibadetlere verilecek olan sevap, başka aylarda yapılana nazaran daha faziletlidir. Ramazan ayında yapılan bir farz, başka aylarda yapılacak olan farzlara göre yine daha faziletlidir. Peygamber efendimiz (sav) bu ayda bir oruçluya iftar verene iftar ettirdiği kişinin kazandığı sevabı kadar da sevap elde ettiğini ve oruçlunun sevabından hiçbir sevabı eksilmeyeceğini bize bildirmiş. Bu ayda Cehennemin kapıları kapalı olacağının haberini vermiştir.

Ramazan Ayının Kıymeti

Bu mübarek ayı fırsat bilmeli, elden geldiğince de ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu sevdiği işleri yapmalıdır. Ramazan ayını, ahireti kazanmak adına bir yol ve fırsat bilmelidir.

İlk Ayetler Ne Zaman İnmeye Başladı?

Kutsal kitabımız olan Kur’an-ı kerim ilk olarak inmeye başladığında, Ramazan ayında indi.Bin aydan daha hayırlı olan  Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte,akşam ezanı okunur okunmaz iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah (sav) bu iki sünneti yapmaya özellikle sahura kalkmaya çok önem verirdi.

Ramazan ayında hurma ile iftar etmek sünnettir. İftar edince, dua ile iftar açmak teravih namazı kılmak ve hatim okumak önemli sünnettir.

Bu ayda, her gece, binlerce Müslüman affolunur. Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere vurulur ve bağlanır. Rahmet kapıları sonuna kadar açılır.

Ramazan ayında, oruç tutmak çok büyük sevap kazandırır. Özürsüz  olarak oruç tutmamak ise büyük günahtır. Allah Teala ‘’Ey iman edenler!..Sizden önceki(ümmetlere)yazıldığı gibi ,sizin üzerinize de oruç farz kılındı.Ta ki korunasınız.(Bakara 183. Ayet)

Ramazan ayı ile ilgili bazı  hadisi şerifler şöyle ;

Ebû Hüreyre radıyallahu anh‘den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

‘’Aziz ve celîl olan Allah “İnsanın oruç dışında her ameli kendisi içindir. Oruç benim içindir, mükâfatını da ben vereceğim” buyurmuştur.

‘’Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine söver ya da çatarsa: ‘Ben oruçluyum’ desin.’’

‘’Muhammed’in canı kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir.’’

‘’Oruçlunun rahatlayacağı iki sevinç anı vardır: Birisi, iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Rabbine kavuştuğu andır.” (Buhârî, Savm 9; Müslim, Sıyâm 163)’’

 

Rabbim bizleri Ramazan ayına ulaştıran ve hakkıyla bu mübarek ayı idrak edenlerden eylesin amin

Makaleyi Paylaş

Turlar

  1. KUDÜS
  2. UMRE

İletişim

  • Adres: Gökalp Mah. 54/7 Sok. No: 5 D-1 Kat-1 / Zeytinburnu - İSTANBUL

  • Ofis Tel: (0212) 635-01-04

  • WhatsApp: 0532 366 33 15

  • Email: info@kilerturizm.com.tr

Sosyal Medya


DIJITAL DOĞRULAMA