Umre'ye Gidecekelere 10 Önemli Tavsiye

Birçoğunuz, yakında, manevi yolculuk için yola koyulabilirsiniz. Bu yüzden sadece birkaç dakikanızı ayırmanızı rica ediyoruz. Güzel bir Umre yolculuğu geçirmeniz için birkaç tavsiyede bulunmak istiyoruz. Bu tavsiyelerden bazıları, kutsal topraklara ziyaretler sırasında edinilen tecrübelerdir. İnşAllah yararı olur.

1. Bilgi Edinin:

Mekke ve Medine hakkında bilgiler edinmelisiniz. Umre hakkında bilgi edinmelisiniz. Yolculuklarımız için hazırlanıyorken, Hacc ve Hacc’ın faziletlerinden bahseden birçok kitap ile karşılaştık. Fakat, Umre ile ilgili bilgi bulmak da çok zorlandık. Emin olmak gerekir ki, Hacc ile ilgili bilgi veren birçok kaynak, Umre için de referans niteliğindedir ve Umre ile ilgili kısa bölümler içerir. Fakat yine de kitapta yer alan kısa bölümler, öğrenme arzunuzu tatmin etmeyebilir.  bu bilgerli edinmek için sitemiz üzerdinden  umre rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2. Gittiğin kişileri iyi seçmelisiniz:

Eğer başkalarıyla birlikte gidecekseniz, iyi insanlar olduğundan emin olmalısınız. Buna özen göstermelisiniz. Gittiğiniz kişileri iyi seçmelisiniz. Bunun önemini kutsal topraklarda olduğunuz zaman fark edeceksiniz. Güzel insanlarla birlikte olmanız, yolculuğunuzun güzelliğini arttırır. Gittiğiniz bu insanlar, sizi Mescid-i Haram’da teheccüd namazı kılmak için ve birden fazla tavaf yapmak için teşvik mi edecekler yoksa bunun yerine, yemek koması geçirmenize sebebiyet veren ve sabah namazı için zorlanmanıza neden olacak, gece saat 2’de 4 bin kalorilik McDonalds menüsü yemek için teşvik mi edecekler? Tek başınıza değilsiniz ve doğru insanlarla olmanız daha verimli bir süreci size getirir.

3. İhram Kurallarını Bilmelisiniz:

Fark etmeden ihlal edebileceğiniz bazı kurallar olabilir. Örnek vermek gerekirse, ihramdayken parfümlü sabun kullanılmaz, bu yüzden yanınızda kokusuz sabun bulundurmaya çalışmalısınız. Başka bir kural ise, erkeklerin ihramdayken kafalarını kapatmamalarıdır. Bu yüzden, hava çok güneşli olsa dahi, korunmak için başınıza havlu sarmayın. Bunun dışında, ihramdayken avret yerlerinin kapatılmasına özen gösterilmesidir. İhrama girerken avret yerlerinizi göstermemeye dikkat etmelisiniz. Eğer elinize bir fırsat geçerse, Şeyh Yasir Kadhi’nin ‘The Fiqh of Hajj and Practical Advice for Hajj’ adlı kitabına göz atın, ihrama girme ile ilgili bir çok ipucu bulacaksınız. Yine İlmihal kitaplarına bakarsanız, bu ve bunun gibi pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunları gitmeden öğrenmeniz sizin ve ibadetiniz için çok önemli.

4. Temizlik:

Umre’nin sonunda, hem erkekler hem de kadınlar saçlarını keserler.  Erkekler saçlarını makaslamasın, tıraş etsin. Eğer tıraşlamak istemiyorsanız, saçlarınızın tümünü kesin. Eğer tıraşlamaya karar verdiyseniz, gittiğiniz berber dükkanında tek kullanımlık tıraş bıçaklarının kullanıldığından emin olmalısınız. Suudi Hükümeti bunu şart koşar ve birçok berber bu kurala uyar. Fakat tedbir bizdendir. Siz yine de dikkat edin ve berberinizin sizin için yeni bir tıraş bıçağı kullandığından emin olun. Hepatit C gibi kan yoluyla bulaşan hastalıkları kapmak istemezsiniz. Kadınlara gelince, kendinizi ifşa ederek saçlarınızı Kabe’de kesmeyin. Örtünüzü çıkarıp saçlarınızı kesmek için otele gitmeyi bekleyin. Umre’yi tamamlamak için aceleci davranacaksınız diye takvanızdan ödün vermeyin.

5. Yanınıza vazelin alın:

Bu öneri erkeklere özeldir. İhramda iken, iç çamaşırı giyemezsiniz. Bacaklarınız birbirine sürtünecektir,vazelin hayatınızı kurtarabilir.

6. Ravza-ı Mutahhara’yı ziyaret edin:

Akşam saatlerinde Medine’de ziyaret edebileceğiniz en iyi yer Ravza-ı Mutahhara’dır. Ravza-ı Mutahhara, Medine’de Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) mescidinde bulunan cennet bahçesinden bir bahçedir. Yerler yeşil halıyla kaplıdır ve bu sayede kolaylıkla tanıyabilirsiniz. Ama burada ibadet etmek için yer bulmak zordur. Birçok insan Medine’deyken Ravza-ı Mutahhara’da ibadet etmeyi amaçlar ve büyük bir insan kalabalığı küçük bir alanda ibadet etmek için yarışır. Medine’nin insanları ile sohbet ettikten sonra, Ravza-ı Mutahhara’yı ziyaret etmek için en uygun zaman akşamdır. Eğer açık havada birkaç saat bekledikten sonra ya da sabah namazından birkaç saat önce Ravza-ı Mutahhara’yı ziyaret ederseniz, kalabalık azalmış olur ve daha kolay ibadet edebilirsiniz inşAllah. Ravza-ı Mutahhara’da diğer zamanlarda karşılaşabileceğiniz itişme kakışma olmadan, sakince ibadet edebilme imkanına sahip olabilirsiniz.

7. Medine’deki ziyaret yerleri:

Bize göre Medine’de en güzel yerleri ziyaret etme saatleri, güneşin doğuşuyla kuşluk vakti arasıdır. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) inşa ettiği Kuba Mescidi ve Uhud Savaşı alanı gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Kuba Mescidi’nde 2 rekat namaz kılarak, Umre sevabı kazanmayı unutmayınız, inşeallah!

8. Ev ile iletişim:

Eğer akıllı telefonunuz varsa, Viber ya da Magicjack gibi uygulamaları, otellerin lobisinde bulunan WiFi üzerinden ücretsiz indirip, evdekilerle rahatça konuşabilirsiniz.Telefonunuzu uçak modunda tutun, Wifi;yı kapatın, böylece faturanız kabarmaz. Eğer iPhone’nunuz varsa, telefonunuz uçak modunda ve ücretsiz WiFi varken iMessaging’i diğer iPhone kullanıcılarıyla ücretsiz mesajlaşmak için kullanabilirsiniz.

9. İnsanlarla sohbet:

Onlara nereli olduklarını sorun. Hiç ummadığınız ülkelerden insanlarla tanışacaksınız. Bütün dünya ülkelerinden insanlar var. Mekke ve Medine dünyanın her yerinden insanların bir araya geldiği yerler. Hiç Azerbaycan’dan veya Mariyitus’dan birisiyle tanıştınız mı? Bizim inanılmaz sadakatli kardeşliğimizle aydınlanın. Bütün dilleri bilmenize imkan yok. Ancak biraz İngilizce, biraz Arapça bu işi halledebilir. Hiçbir şey yoksa, beden dili var. Orası herkesin gönlüyle birleştiği yer. Çekinmeyin ve insanlarla sohbet edin.

10. Dua edin:

Söylemesi basittir, fakat bunu yapmak çok önemli. Kendinize dua edin, diğerleri için dua edin, bütün ümmet için dua edin. Siz, böyle kutsal bir yerde olmakla şereflendirildiniz. Böyle güzel ve maneviyatı yüksek bir yerde olmanın avantajını kullanın ve çokça dua edin, inşeallah

 

Güzel bir yolculuk geçirmeniz dileğiyle, Allah azze ve celle dualarınızı kabul etsin, Amin!!

Makaleyi Paylaş

Turlar

  1. KUDÜS
  2. UMRE

İletişim

  • Adres: Gökalp Mah. 54/7 Sok. No: 5 D-1 Kat-1 / Zeytinburnu - İSTANBUL

  • Ofis Tel: (0212) 635-01-04

  • WhatsApp: 0532 366 33 15

  • Email: info@kilerturizm.com.tr

Sosyal Medya


DIJITAL DOĞRULAMA